Klanten van MaakBaan over MaakBaan


"Door een reorganisatie was ik mijn baan als software-ontwikkelaar kwijtgeraakt. Hoewel iedereen het erover eens was dat ik in mijn werk prima had gefunctioneerd bleek het erg moeilijk te zijn om een nieuwe aanstelling te bemachtigen. Dat kwam aan de ene kant door mijn leeftijd, en aan de andere kant doordat ik in de verschillende banen die ik als software-ontwikkelaar had gehad nooit een formele opleiding had gehad. Ik had al werkende mijn weg gevonden in de technieken die ik nodig had. Dat waren helaas niet de technieken waar bij werkgevers veel vraag naar was. Daarbij heb ik ook nog een karaktertrek die niet bevorderlijk is als je werk zoekt: ik straal weinig zelfvertrouwen uit als ik niet heel zeker weet dat ik iets volkomen beheers.

Toen kwam ik bij Diane terecht. Bij het eerste gesprek voelde ik al een klik en merkte ik dat zij veel in mij zag. In alle gesprekken benadrukte ze mijn sterke kanten, ze hielp mij om te zoeken naar functies die het beste aansloten bij mijn passie en bij mijn sterke kanten, en om mij zo te presenteren dat ik wél overkwam als iemand met veel kwaliteiten. Naast deze morele steun deed ze ook concreet van alles voor me: ze zocht met me mee naar vacatures, hielp me bij het opstellen van sollicitatiebrieven en het voorbereiden van sollicitatiegesprekken, en introduceerde me bij mensen die mij verder konden helpen. Als ik eens in een dip zat, sprak zij me weer moed in. Ze stond altijd voor me klaar, ook als het een keer ’s avonds of in het weekeinde moest. Dat leek ze niet als een last te beschouwen, omdat ze haar werk met hart en ziel doet. Mede dankzij Dianes steun heb ik uiteindelijk iets gevonden. Diane, hartelijk dank! "
Coen Bosselaar, Software Ontwikkelaar
===
"Diane heeft me erg goed geholpen bij de toelating van mijn studie. Ik moest hiervoor een motivatiebrief schrijven en zelf kwam ik er niet uit, omdat ik het erg lastig vond om mijn positieve en mijn negatieve kanten te belichten. Gelukkig wilde Diane me graag helpen. Door middel van testjes en gesprekken ben ik veel over mezelf te weten gekomen, waardoor het schrijven van de brief een stuk makkelijker werd. Uiteindelijk ben ik aangenomen voor mijn studie, mede dankzij Diane! Dus als je meer over jezelf te weten wilt komen, raad ik Diane heel erg aan! "
Toekomstige Muziek Manager
===
"Tijdens het onderzoek doen voor een master SEN opleiding heb ik advies gevraagd. Mijn onderzoek over "hoe zeer moeilijk lerende jongeren eigenaar kunnen zijn van hun transitieproces van school naar arbeid", heeft ze mij geadviseerd in het verwerken van de diverse data zodat ik daarna eenvoudiger conclusies kon ontdekken. Tijdens die contactmomenten geeft ze aan heel goed te kunnen luisteren. De communicatie verliep vitaal en was uiterst effectief. In gesprekken weet ze een goede wisselwerking te scheppen in scherpzinnigheid en empathie.
Dat Diane haar vak verstaat is voor mij duidelijk. Je voelt dat ze plezier beleeft aan haar werk."
Teamleider Voortgezet Speciaal Onderwijs, voor zeer moeilijk lerende jongeren van 12 tot 20 jaar.
===
"Er zal toch meer zijn, dan dit. Maar wat? Als middenvijftiger voelde ik dat het tijd werd voor een antwoord en als gevolg daarvan wellicht verandering in loopbaan. Mijn werkzaam leven bestond uit verschillende dingen, maar zelden was er het gevoel: yes, dit is het. Test, checklists en gesprekken met Diane gaven meer kennis en inzicht. Niet alleen voor wat betreft mijn werk, maar ook over mijzelf als mens, met en tussen anderen.
En nu? Niet alles zal veranderen. Maar wel wat. Het freelance trainerschap pak ik weer op, inhoudelijk bezig zijn en mensen vaardiger maken, dat inspireert mij. Verder ga ik als tekstschrijver gewoon door met het schrijven voor opdrachtgevers over allerlei onderwerpen. Nee, geen grote veranderingen, wel meer bewustwording. In die zin is mijn beginvraag beantwoord."
Tekstschrijver en trainer
===
"Wil je onderzoeken of een verandering van functie of baan op dit moment voor jou de beste keuze is, raad ik je aan om te investeren in het coaching traject met Diane Koster. Het geeft veel inzicht in je vaardigheden en competenties en naast je ontwikkelpunten krijg je juist ook een goed beeld waar je kwaliteiten liggen. Bovendien worden ook de persoonlijke karaktertrekken meegenomen in het traject; inzicht in je valkuilen, en ook handvatten hoe je je sterke punten nog beter kan benutten."
Deelschoolleider, voortgezet onderwijs
===
" Als begeleider biedt Diane de juiste mengeling van distantie en betrokkenheid. Bij het zoeken van een andere werkomgeving is zij sturend als je even de weg kwijt bent, en ondersteunend als het erop aankomt om zelf de finesses goed te krijgen. Ze is de perfecte coach voor een sportersploeg, want in staat om een team dat bijna kampioen is juist die energie mee te geven waardoor het bijna geheel op eigen kracht werkelijk een kampioen wordt."
Gerard Kuys, Information architect at Be Value
===
"Diane heeft een persoonlijke benadering en neemt je op professionele wijze mee naar de gewenste doelen. In mijn geval was dat een compleet CV. Het heeft mij tevens meer inzicht in mijzelf gegeven omdat Diane je op een heldere en natuurlijke wijze reflectie geeft."
Hartelijk dank, Dick
===
"Ik wilde meer balans in mijn leven, meer inzicht in wat ik nu precies wil!. Maakbaan heeft mij geholpen dit inzichtelijk te krijgen. Door haar enorme inzet, warme en authentieke persoonlijkheid heeft Diane mij echt verder geholpen. Daar ben ik haar heel dankbaar voor!"
Interim manager
===
"Ik kwam eindelijk in contact met iemand die niet alleen maar luisterde en aantekeningen zat te maken. Ik kreeg door Diana een spiegel voorgehouden en dat heeft mij veel goeds gedaan. Door de openheid van Diana, was ik zelf ook in staat om volledig open te zijn."
Philippe
===
"Na een lange periode aan de klantenkant en een periode als adviseur kwam voor mij de vraag hoe verder. Als kleine zelfstandige, al of niet aangesloten in een netwerk, of toch weer in een groter geheel. Mijn CV puilde uit van de vele brede ervaringen en het grote aantal projecten. Na enkele interacties met Diane kon ik mijn CV al danig toespitsen tot mijn specialismen, dat wat ik echt kon en graag weer wilde. Wat verder hielp waren een aantal gesprekken met juist die mensen uit haar netwerk die in een vergelijkbare positie zaten of die relevante ervaringen met me konden delen. Al met al groeide het beeld wat ik wilde en dit hielp me de baan te vinden waarin ik nu alweer een paar maanden aan de slag ben".
Dirk
===
"Door een goede analyse van mijn drijfveren kon ik beter bepalen wat er in mijn leven echt toe doet!"
Directeur basisschool
===
"Ik was niet tevreden over de opzet van mijn CV en ik merkte tijdens sollicitaties dat mensen mij niet goed konden plaatsen. Altijd lastig wanneer je een generalist bent.
Toevallig kwam ik Diane haar gegevens tegen op www.openbc.com (een online netwerk), en na een prettig telefonisch gesprek, heb ik haar gevraagd mijn CV te helpen ombouwen.
Dat is gelukt !
Met Diane's coaching heb ik in drie sessies een heldere CV gemaakt, en wat belangrijker is, ...... ik kan nu ook scherper verwoorden wat ik wel, en wat ik niet wil !
Diane bedankt"
Edwin
===
"Ik heb jou ervaren als een supervisor die weet waar ze het over heeft, en die gul is in het delen van haar eigen ervaringen. Je bent niet bang om jezelf bloot te geven, je komt over als hartelijk, warm, uitnodigend, maar ook kritisch, zonder oordelen of verwijten. Je durft ook mijn valkuilen te benoemen. Dat noem ik eerlijk, open, empathisch.
Ik heb ervaren dat jij in betrekkelijk korte tijd iemand een heel eind op weg kan helpen."
Coach in opleiding
===
"Dit jaar heb ik het besluit genomen om de zekerheid van een vast dienstverband te verwisselen voor een bestaan als zelfstandig interim manager. Al snel bleek dat een goed curriculum vitae een onmisbaar document is om in contact te komen met interim-bureaus en de uiteindelijke klant. Samen met Diane is een document ontstaan wat weergeeft wie ik ben en wat ik kan. Vele bureau´s en klanten zijn door mijn C.V. direct geïnteresseerd in mijn capaciteiten en diensten. Hierdoor heb ik na het opzeggen van mijn vast dienstverband nog geen moment zonder werk gezeten."
Henk Jan van Zadelhoff, Interim Manager
===
“Eindelijk een praktisch tool, waarmee het gewenste gedrag van de afdelingsleiders inzichtelijk en bespreekbaar wordt gemaakt. Nu kunnen we bijsturen of afscheid nemen.”
HRM directeur, productiebedrijf
===
"Al geruime tijd liep ik rond met de gedachte dat ik mijn loopbaan in een andere richting wilde voortzetten. Maar in welke richting? Ik had zelf wel een redelijk idee, maar wilde dat verder concretiseren. Ik besloot om mij in dat proces te laten begeleiden. Om te bepalen door wie heb ik verschillende oriënterende gesprekken gevoerd, o.a. met een groot landelijk opererend bureau en ook met Diane Koster. Haar was ik op het spoor gekomen via de website MaakBaan.nl. De persoonlijke aanpak, flexibiliteit en kennis van zaken van Diane spraken me erg aan. Terwijl ik mij aan het oriënteren was, was ik ook aan het solliciteren naar een functie die mij op het lijf geschreven leek. Een functie die precies paste bij mijn ambities en capaciteiten en ook op andere punten goed scoorde. Ik heb dit met Diane besproken en zij bood mij aan om mij te coachen naar het laatste en dus cruciale sollicitatiegesprek. Van dit aanbod heb ik gebruik gemaakt en dat is mij bijzonder goed bevallen! Ik had mij al grondig voorbereid op het sollicitatiegesprek, maar Diane wist toch nog punten aan te geven die ik had laten liggen. Verder vroeg ze op een aantal mogelijke vragen scherp door, zodat mijn antwoorden meer ‘to the point’ werden. Tenslotte kwam Diane nog met een aantal concrete tips die mij de mogelijkheid gaven de puntjes op de i te zetten. Hoe het afliep? Ik heb inmiddels getekend voor mijn ‘droombaan’!"
Robbert Jan de Vries
===
"Veel dank voor je adviezen. Inderdaad is het zeer nuttig om deze exercitie te doen. Ik had wel een globaal idee in mijn hoofd maar het concreet formuleren ervan maakt het toch ook weer duidelijker voor jezelf. Met jouw advies dat je het als 'veertig plusser moet je het hebben van je ervaring als mens",
heb je inderdaad mijn ogen geopend om anders naar het C.V. te gaan kijken. Bedankt!”
Theo
===
"Ik ben bij Diane terechtgekomen omdat ik een supervisor zocht voor mijn opleiding als coach.
Door de rust die Diane uitstraalt voel je je op je gemak, waardoor alles makkelijk bespreekbaar is.
Daarbij zorgt ze voor het zelfvertrouwen dat je nodig hebt om te doen wat voor jou goed voelt.
Luistert goed, bevestigt als je het juiste doet en geeft handvaten voor als je ergens in vastloopt of twijfelt.
Door haar heb ik zelfvertrouwen gekregen in mijn eigen methodiek en kan daarop vertrouwen."
Coach in opleiding